Correo electrónico

jrdsnz@gmail.com

EN QUÈ CONSISTEIX?

El mètode Pilates és un sistema de treball corporal que te per objectiu la millora de la forma física de la persona.

Consisteix en una sèrie d’exercicis que sovint es realitzen a terra a sobre d’una màrfega. Aquests exercicis es centren en reforçar la faixa abdominal per tal d’obtenir un centre fort que pugui aportar seguretat als moviments que realitza la persona.

Aquest enfortiment de la faixa abdominal repercuteix directament en la millora de la postura i en alleugerir la càrrega que suporta l’esquena.

EN QUÈ ES CARACTERITZA?

Els moviments que es realitzen són suaus, sense impacte, tot i que poden ser d’intensitat elevada depenent de l’exercici. Són fluids i conscients, i sempre lligats mitjançant la respiració. La respiració és el vehicle que permet lligar els exercicis en quant a ritme i cadència, però també ajuda a establir un vincle amb la part mental.

Mantenir el control de la respiració durant l’exercici, ajuda a focalitzar, a centrar l’atenció en el moviment, i aporta presència al treball que es realitza.

QUI POT PRACTICAR PILATES?

El mètode Pilates s’adapta a qualsevol persona. Està pensat per fer un treball individualitzat, tot i que també es fan sessions en grups reduïts. En tots dos casos, el treball s’adapta a les característiques físiques de la persona i a les patologies que pugui tenir. 

QUANT DURA UNA SESSIÓ?

Les sessions acostumen a durar uns 50 minuts.

QUÈ ES NECESSITA PER FER PILATES?

Pel treball de terra, bàsicament roba còmoda i una màrfega. En el treball, per facilitar l’exercici o afegir dificultat, o per centrar-lo en algun aspecte específic es fan servir implemen