Correo electrónico

jrdsnz@gmail.com

SHIATSU?

Shiatsu és una paraula Japonesa que vol dir, «pressió amb els dits».

És un tipus de massatge terapèutic que es basa en els principis de la Medicina Tradicional Xinesa. L’energia circula a través del nostre cos per uns canals anomenats meridians. Quan l’energia no circula amb fluïdesa i es produeixen retencions o desequilibris poden aparèixer patologies que es poden manifestar tant físicament com emocionalment.

COM FUNCIONA EL SHIATSU?

El Shiatsu permet restaurar la bona circulació d’aquesta energia pels meridians. Per això fa servir pressions, estiraments, fregaments, rotacions i manipulacions articulars i d’altres tècniques com la veu, el control o presència en la respiració etc. L’objectiu és activar la capacitat d’auto-curació que té el cos acompanyant el procés actual en què es troba el receptor.

A QUI POT BENEFICIAR AQUEST TIPUS DE MASSATGE?

Aquest tipus de massatge terapèutic està indicat per a tot tipus de persones i patologies, mals d’esquena, problemes lumbars o cervicals, contractures, fatiga, insomni, ansietat problemes emocionals, etc. Cada persona es tracta com un individu en la seva totalitat i no com un conjunt de símptomes i s’adapta la sessió a les seves necessitats.

ON ES FA EL SHIATSU?

A diferència d’altres massatges que es fan en camilla, el massatge es realitza a terra, amb roba còmoda, i sobre un futon o matalàs prim de cotó o làtex. El fet de fer servir el terra com a suport facilita el moviment del receptor i permet fer servir un ventall més ampli de tècniques.

QUANT DURA UNA SESSIÓ DE SHIATSU?

Les sessions acostumen a durar una hora aproximadament.

QUIN ÉS EL PAPER DEL RECEPTOR?

El receptor del Shiatsu no té un paper passiu en la teràpia, a diferència d’altres massatges. Ha d’aprendre alguna cosa en cada sessió, a contactar amb el seu procés o patologia per fer-se càrrec i poder créixer. De vegades és simplement respirar d’una certa manera o estar present en el treball amb el terapeuta, però aquest paper actiu genera moviment curatiu en el receptor.